Warning: Creating default object from empty value in /srv/psa05/hrmexpertise.nl/subdomains/blog/httpdocs/wp-content/plugins/download-monitor/classes/download_taxonomies.class.php on line 156 Warning: Creating default object from empty value in /srv/psa05/hrmexpertise.nl/subdomains/blog/httpdocs/wp-content/plugins/download-monitor/classes/download_taxonomies.class.php on line 156 Warning: Creating default object from empty value in /srv/psa05/hrmexpertise.nl/subdomains/blog/httpdocs/wp-content/plugins/download-monitor/classes/download_taxonomies.class.php on line 156 Warning: Creating default object from empty value in /srv/psa05/hrmexpertise.nl/subdomains/blog/httpdocs/wp-content/plugins/download-monitor/classes/download_taxonomies.class.php on line 156 Frouke de Poel | Expertisecentrum Human Resource Management & Organizational Behavior

Gericht op verandering: de taak van de leidinggevende

door Frouke de Poel

Onderzoek

Verandering is vandaag de dag een belangrijke drijfveer voor de ontwikkeling van organisaties. Voornamelijk de veranderingen in de economische en sociale context, waaronder de diversificatie van medewerkers in organisaties, dagen organisaties uit om innovatief en flexibel te zijn zodat de productiviteit van de organisatie kan worden gewaarborgd. Lees verder

Het Bizarre Martelspel: Wat zou jij doen voor een miljoen?

door Frouke de Poel

Onderzoek

Een paar weken geleden stond de bevolking van Frankrijk op zijn kop door een, als spelprogramma gepresenteerde, documentaire: “le jeu de la mort”. Tachtig deelnemers hadden meegedaan aan een nieuw programma “la zone xtreme” waarin zij een miljoen euro konden winnen. Volgens de makers laat van deze documentaire zien hoe ver de mens in de moderne spektakelcultuur wil gaan voor geld: “doden op tv voor 1 miljoen euro”. Uit onderzoek blijkt echter dat er niet een grote hoeveelheid geld tegenover hoeft te staan om mensen ertoe te zetten zo ver te gaan.
Lees verder

De impact van leiderschap: stimuleer jij het individu of het team?

door Frouke de Poel

Onderzoek

Door de huidige economische crisis zijn veel organisaties onderhevig aan verandering. Dit brengt een hoop onzekerheid op de werkvloer met zich mee. Van “halen wij onze targets wel dit kwartaal?” tot zelfs “kan ik mijn baan wel behouden?”. Ondanks dat wordt van medewerkers verwacht dat zij hun effectiviteit behouden, of zelfs verhogen om te compenseren voor geleden verliezen. Hier ligt een kans voor leidinggevenden om hun vaardigheid in motiveren te laten zien.
Lees verder

Diversity Days 2009: Een kijkje in de keuken

door Frouke de Poel

Onderzoek

Diversiteit is nog altijd een belangrijk, doch lastig thema binnen organisaties. Dit bleek eens te meer tijdens de Diversity Days 2009 welke door SEBA werden georganiseerd. Het doel van deze dagen was om de positieve kanten van diversiteit te belichten. Onder het motto “turning diversity in to properst” kwamen verschillende organisaties en instellingen bijeen om hun ervaringen met diversiteit met elkaar te delen.
Lees verder

Diversiteit in Teams: Het Klimaat in Balans

door Frouke de Poel

Onderzoek

De algemene gedachte is dat diversiteit in een team goed is voor de effectiviteit van het team. Teams die gebruik maken van hun diversiteit hebben de potentie om creatiever en innovatiever te zijn dan teams waarin alle medewerkers de neuzen dezelfde kant op hebben. Verschillende perspectieven en ervaringen van mensen kunnen ervoor zorgen dat taken en/of problemen vanuit verschillende invalshoeken worden belicht waardoor meerdere verschillende oplossingen ontstaan. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan.
Lees verder