Warning: Creating default object from empty value in /srv/psa05/hrmexpertise.nl/subdomains/blog/httpdocs/wp-content/plugins/download-monitor/classes/download_taxonomies.class.php on line 156 Warning: Creating default object from empty value in /srv/psa05/hrmexpertise.nl/subdomains/blog/httpdocs/wp-content/plugins/download-monitor/classes/download_taxonomies.class.php on line 156 Warning: Creating default object from empty value in /srv/psa05/hrmexpertise.nl/subdomains/blog/httpdocs/wp-content/plugins/download-monitor/classes/download_taxonomies.class.php on line 156 Warning: Creating default object from empty value in /srv/psa05/hrmexpertise.nl/subdomains/blog/httpdocs/wp-content/plugins/download-monitor/classes/download_taxonomies.class.php on line 156 Carrière maken? Wissel af tussen bitch en meisje | Expertisecentrum Human Resource Management & Organizational Behavior

Carrière maken? Wissel af tussen bitch en meisje

door Niels van der Kam

In het nieuws

Dat dominante vrouwen weerstand oproepen op de werkvloer, wisten we al uit onderzoek. Dat ze tóch hun voordeel kunnen doen met hun masculiniteit, is nieuw.

Onderzoek uit het verleden liet zien dat ambitieuze masculiene vrouwen in een spagaat zitten. Aan de ene kant vereist promotie dominant en competitief gedrag, aan de andere kant worden die eigenschappen als mannelijk gezien en dus niet horend bij vrouwen, waardoor ze aversie oproepen. Maar als masculiene vrouwen zich bewust zijn van hun mannelijkheid en die ‘aan’ en ‘uit’ kunnen zetten afhankelijk van de situatie, maken ze drie keer vaker promotie dan mannelijke vrouwen die dat niet kunnen en anderhalf keer zoveel als vrouwelijke vrouwen.

Lees het volledige artikel op Intermediair.nl.

Bookmark and Share